Ombouw sloep Julia

Met een zogeheten hermotorisering van de sloep Julia, hebben we de oude 2-takt benzinemotor uit de sloep verwijderd en is deze vervangen voor een nieuwe moderne elektromotor.

Inmiddels zit de motor op z’n plek en is het nieuwe dashboard gemonteerd.

 

Is hermotoriseren een goed idee?

De motor vormt het hart van uw sloep. Een betrouwbare en duurzame motor is hierbij essentieel!
Als u een boot bezit waar u op gesteld bent en die naar uw zin is, maar merkt dat de motor niet langer aan uw eisen voldoet, dan kunt u veel vaarplezier winnen door de motor te vervangen.

Dankzij de snelle technologische ontwikkelingen de afgelopen jaren, zult u een aantal grote verschillen opmerken wanneer u overstapt naar een nieuwe motor:

  • Hogere veiligheid en betrouwbaarheid
  • Meer comfort aan boord
  • Meer vaarplezier en nauwkeuriger manoeuvreren
  • Krachtiger prestaties
  • Minder invloed op het milieu
  • Eenvoudiger aan te passen aan moderne accessoires
  • Lager brandstofverbruik
  • Hogere marktprijs voor uw sloep

Met een nieuwe motor stijgt ook de waarde van uw sloep. Hoeveel is afhankelijk van het type sloep en hoe aantrekkelijk uw sloep op de markt is. Het is echter niet gebruikelijk dat de volledige kosten voor hermotorisering wegvallen tegen een hogere inruilwaarde voor uw sloep.

Wanneer u over een aantal jaren een vergelijking maakt tussen een nieuwe motor met alle voordelen van een hoge operationele betrouwbaarheid en een oude motor die wellicht grote en regelmatig voorkomende reparaties zal vergen, dan is hermotorisering ook in economisch opzicht wellicht een zeer verstandige zet.

De belangrijkste reden voor hermotorisering is voor de hand liggend: u heeft zoveel meer plezier van uw sloep. U investeert in veiligheid en in zorgeloos vaarplezier, want u weet dat uw sloep het vermogen heeft om telkens weer veilig het water op te gaan.

Proefvaren

Overweegt u een elektrosloep aan te schaffen of uw huidige sloep te laten ombouwen? Maak dan in ieder geval eerst een proefvaart om zelf te ervaren hoe elektrisch varen u bevalt. Maak een afspraak via het formulier of bel met  0182 – 30 11 00.

Informatie over hermotorisering?

6 + 15 =