Sluiper 17

Jachtwerf Reeuwijk, specialist in elektrisch varen

Vóór onze Sluiper 21, hebben we ons eerste model van onze ‘Sluipers’ serie, de 6-persoons Sluiper 17, geïntroduceerd. Een stoere no-nonsense spiegelsloep, die wel heel ruim voor z’n afmeting is. Uiteraard met elektrische aandrijving.

De Sluiper 17 is gebaseerd op een model dat al langer bestond, die wij naar onze visie en ideeën hebben aangepast. Hierbij hebben we uiteraard meerdere aanpassingen verwerkt om deze sloep geschikt te maken om elektrisch mee te varen.

Ruimte en slimmigheidjes

Alles wat we belangrijk vonden om zo optimaal mogelijk van een sloep te genieten, hebben we vanuit onze ervaringen in de bestaande casco van deze sloep verwerkt. Hiermee is het een ontzettend praktisch ingedeelde sloep geworden, met zoveel mogelijk opbergruimte. Zo kun u zo optimaal mogelijk genieten.

We hebben gekozen voor een boot met een helmstokbesturing. Als gevolg hiervan zit er in het midden van de boot geen stuurconsole. Bijkomend voordeel van een helmstokbesturing, is dat onze Sluiper 17 hiermee een heel direct bestuurbare boot is geworden, wat manoeuvreren eenvoudig maakt. De Sluiper 17 is daarmee ook uitstekend geschikt voor verhuurprojecten.

Ook het onderwaterschip van de Sluiper 17 hebben we zo aangepast, zodat we onder de boot een elektrische POD-motor konden plaatsen. Hierdoor is een grote motorkist middenin de boot onnodig. Dit, samen met de helmstokbesturing, zorgt ervoor dat de ruimte midden in de boot geheel vrij blijft.

 

Opbergruimte

De Sluiper 17 heeft grote, open opbergvakken onder de zijbanken. Zo hoeft u niet steeds de kussens op te tillen als u bij uw spullen wilt komen. Onder het voordek zit een groot opbergvak, toegankelijk vanuit het voordek. Hier kunt u uw anker, lijnen of stootwillen kwijt.

Aan de acherzijde hebben we ook nog een opbergruimte gecreëerd, waar de zwemtrap in geplaatst kan worden.

 

Boten te koop, elektrische sloep, stille boot
Ik heb nu ruim een jaar een Sluiper17 en ik vind ‘m helemaal leuk. Ik ben nogal onhandig, maar dit is een sloep die simpel te bedienen is. Zelfs ik kan het!

Dit jaar ben ik 40 keer gaan varen. Ik heb het eens een jaartje bijgehouden, omdat ik het vorig jaar nog een beetje lastig vond. Het gaat nu zo makkelijk, ik ben binnen 5 minuten weg en heb alles binnen 10 minuten weer opgeruimd. Zelfs het afdekzeil met drukkers is eenvoudig te plaatsen en dat gaat me echt makkelijk af.

Marian Duijndam

Sluiper17

Zitplaatsen

In de Sluiper 17 hebben we gekozen voor een rondzit, zodat je in een relatief kleine boot, toch heel veel ruimte kunt creëren. Hiermee is een geheel ronde bank ontstaan, met daarbij veel zitruimte. In deze boot van amper 5 meter, kunnen maar liefst 8 mensen heel comfortabel zitten.

 

De aanschaf van een nieuwe sloep kunt u natuurlijk niet van een plaatje doen. Onze Sluipers wilt u vooral ervaren! De stilte, het vaargemak, het genieten…..

U kunt dit zelf beleven met een proefvaart, op het tijdstip dat u het beste schikt.

Accu’s

Tegen de achterzijde van de rugleuning is de motorregelaar en de acculader geplaatst, zodat u hier eenvoudig bij kunt. Tegelijk is deze apparatuur, hoewel geschikt voor boten, op deze manier het beste beschermd tegen onze onstuimige weerselementen.

We hebben de locatie van de accu’s verdeeld onder de achter zitting en de voordek. Op deze manier hebben we een optimale verdeling van het gewicht en tegelijk zoveel mogelijk bergruimte weten te creëren.

Het onderhoudsvrije accupakket voorziet het geheel van ruim voldoende energie om een dag heerlijk te vertoeven op het water zonder herrie, stank of trillingen van een verbrandingsmotor.

 

Trots

Met alle aanpassingen die we in de Sluiper 17 hebben verwerkt, zijn we erg trots dat we een mooie, praktische sloep hebben gecreëerd, waarbij het genieten voorop staat!

We leveren Sluiper 17 standaard zeer compleet af, met onder andere: een kabelaring, kussen set, vaaruitrusting en afdekzeil. De zitbanken kunt u naar wens uitvoeren met ruime opbergvakken. Doordat we de boot zelf voor u bouwen, kunt u uw sloep geheel op uw persoonlijke wensen afstemmen. Denk hierbij aan kleurkeuze en allerlei extra’s uit de uitgebreide lijst van opties.

Zelf ervaren?

Wilt u zelf eens ervaren hoe het voelt om een Sluiper 17 te besturen? We maken graag een proefvaart met u. Neem contact met ons op via het contactformulier, of bel naar 0182 – 30 11 00.

 

Ik wil een proefvaart in een Sluiper 17

Pin It on Pinterest

Share This