Sluiper 21

Jachtwerf Reeuwijk, visie op elektrisch varen

Na de ontwikkeling van onze eerste elektrische sloep, wilden we een luxe, ruime elektrische sloep ontwikkelen. Het werd de Sluiper 21, die we in 2013 hebben geïntroduceerd. Hiermee hebben we een snelle, zeer ruime, fluisterstille boot ontwikkeld, helemaal speciaal ontworpen om elektrisch te varen.

In tegenstelling tot veel andere werven, wordt het polyester casco in Nederland geproduceerd en niet ver weg in lage lonen landen. Hierdoor kunnen we snel leveren en precies zoals u zelf wenst. Maatwerk dus!

Ontworpen met Peter Bosgraaf

Om tot een goed ontwerp te komen, hebben we door de jaren heen vele sloepen beoordeeld en goed naar klanten geluisterd. Dit heeft als de basis gediend voor ons ontwerp van de Sluiper 21.

Iets wat bij elektrisch varen essentieel is, is efficiency! Nadat we met meerdere ontwerpers contact hadden gehad, hebben we Peter Bosgraaf benaderd. Peter heeft boten ontworpen die meerdere keren ‘Boot van het jaar’ zijn geworden en de visie van Peter sluit aan bij onze visie.

Peter Bosgraaf ontwerpt high end jachten, evenals een groot aantal andere soorten schepen. De ontwerpen van Peter Bosgraaf hebben inmiddels grote internationale erkenning verdiend.

Z’n ontwerpen zijn onderscheidend doordat hij altijd het meest optimale comfort combineert met de beste prestaties. Alle onderwerpen hebben maar één uitgangspunt, wat ook ons uitgangspunt is: de wensen van de klant.

Samen met Peter Bosgraaf hebben we een functioneel en stijlvol ontwerp gemaakt voor dit 6,30 meter lange model. Op het resultaat zijn we dan ook ontzettend trots! Anders dan bij sommige andere elektroboten, mag je in deze elegante 9-persoonssloep met haar teakhouten interieur en vloeiende lijnen echt gezien worden!

 

De aanschaf van een nieuwe sloep kunt u natuurlijk niet van een plaatje doen. Wanneer u eenmaal in een Sluiper heeft gevaren, wilt u niets anders meer. De stilte, het vaargemak, het genieten…..

U kunt dit zelf beleven met een proefvaart, op het tijdstip dat u het beste schikt.

Veel ruimte en heel praktisch

Onze Sluiper 21 is een luxe, ruime en elegante spiegelsloep, met een zeer hoog afwerkingsniveau.

Tijdens een dagje op het water neem je altijd meer spullen mee dan je vooraf had verwacht. Gelukkig is dit met de Sluiper 21 geheel geen probleem, want er zit standaard veel opbergruimte in deze sloep.

Zo hebt u een praktisch vak voor papieren, kaarten, telefoon of sleutels. Onder de achterbank bevindt zich een groot opberg vak en onder het voordek is een nog zeer grote ruimte, die middels een uitneembaar deurtje te bereiken is. Hiermee hebt u makkelijk toegang tot deze ruimte voor veel grote spullen, zoals het gehele (uitneembare) zonnedek, inclusief kussens. Daarnaast is ook mogelijk een chemisch toilet mee te nemen, deze kunnen we zo bevestigen zodat deze eenvoudig uit de ruimte te schuiven is.

Neergeklapt is de buiskap van de Sluiper 21 weggewerkt in de goot die zich achter de kussens bevindt. Zo ligt deze kap nooit in de ruimte waar je zelf zit en zit je nooit meer tegen een frame of het doek van de kap aan. We vonden het belangrijk dat de kap laag ligt, want de kruiphoogte (doorvaart hoogte) dient zo laag mogelijk te blijven. Dit is zowel in Reeuwijk, als vele andere gebieden in Nederland essentieel!

Er zijn nog vele details over het ontwerp te vertellen. Bijvoorbeeld de ‘stick saver’, waarmee u geen gebroken vlag of beschadigde boot meer heeft, wanneer u vergeet de vlag naar binnen te halen bij het passeren van een brug. Of de extra brede achterbank die we iets naar achteren hebben laten kantelen voor de meest optimale zit. We vertellen u graag nog meer over alle praktische elementen die we voor deze prachtige sloep hebben verzonnen.

 

Sluiper 21 layout
elektrisch varen, spiegelsloep, sluiper 21

Ik heb de Sluiper21 nu bijna twee jaar en ik vind het echt een fantastisch geweldige sloep. Wat ik er fijn aan vindt is dat hij zo enorm stil is en de afmetingen zijn geweldig. Het is een heerlijke sloep om met z’n tweeën in op pad te gaan, maar we hebben er ook wel eens met een gezelschap van ruim 17 man in gezeten.

Wat ons enorm is meegevallen, is de actieradius. Als je gemiddeld vaart, kun je vanuit Reeuwijk tot bij Nieuwkoop komen. We hebben gewoon op een dag 10 uur gevaren! Dit betekent dat we volgend jaar met de sloep op vakantie gaan. Dan gaan we heel Nederland door varen.

Verder bevalt de kwaliteit en de afwerking van de sloep me enorm. De kap die je kunt dichtritsen is goed te bedienen. Dus wat wil je nog meer van een sloep die voor de deur ligt en waar je zo in kunt stappen om een stukje te gaan varen.

Jenze Bosma

Sluiper21

Accu’s

Bij de Sluiper 21 hebben we de accu’s onder de voorbanken aan de linker- en rechterzijde geplaatst. Aangezien we in deze sloep tegelijk zoveel andere bergruimte bieden, mist u deze ruimte geheel niet.

Het onderhoudsvrije AGM accupakket van 16 KWh is ruim voldoende voor een volledige, ontspannen dag op het water, zonder herrie, stank of trillingen van een verbrandingsmotor. We hebben hiermee een zeer luxe sloep ontwikkeld met een zeer krachtige 4,2 kW bellmarine liquid cooled elektrische aandrijving.

Trots

Hoewel we trots zijn op allebei onze Sluipers, vinden we de Sluiper 21 echt ons paradepaardje in onze serie. We bieden hiermee een zeer luxe en optimale sloep, waar alle andere elektrische sloepen bij in de schaduw staan. Genieten dankzij een zeer complete sloep, met hetzelfde vermogen als menig verbrandingsmotor. Zonder de herrie of de stank. Wie wil dit nu niet?

We leveren de Sluiper 21 standaard zeer compleet af, met onder andere: zit- en rug kussens (met een duurzame en zeer goed te reinigen buitenstof van Sumbrella), teak op de kuiprand en waterkeringen, vaaruitrusting en een buiskap met achterzeil.

Doordat we de Sluiper 21 zelf voor u bouwen, kunt u uw sloep geheel op uw persoonlijke wensen afstemmen. Denk hierbij al alle mogelijke kleuren, waardoor u uw sloep een eigen uitstraling en sfeer kunt geven (zowel aan de binnen- als de buitenzijde). Natuurlijk hebben we vele extra opties voor u ter beschikking, deze kunt u zelf selecteren uit een uitgebreide lijst.

Zelf ervaren?

Natuurlijk is het een mooi verhaal dat we onze Sluiper 21 geheel zelf in Nederland produceren. Maar u wilt vast zelf ervaren of een Sluiper 21 iets voor u is? We maken graag een proefvaart met u, zodat u zelf kunt ervaren hoeveel vaargemak onze Sluiper 21 biedt. Neem contact met ons op via het contactformulier, of bel naar 0182 – 30 11 00.

 

Ik wil een proefvaart in een Sluiper 21