Elektrisch varen

Algemeen

Elektrisch varen wordt steeds populairder in Nederland vanwege de vele voordelen die het met zich meebrengt. Elektrische sloepen zijn milieuvriendelijker dan traditionele sloepen die op diesel (benzine) varen, omdat ze geen schadelijke uitstoot produceren. Daarnaast zijn elektrische motoren stiller en hebben ze minder onderhoud nodig.

Door de snelle ontwikkelingen in met name accu’s, wordt de actieradius groter en de laadsnelheid korter. In Nederland komen er ook steeds meer oplaadpunten in havens die speciaal geschikt zijn voor elektrische boten.

Al met al is elektrisch varen een duurzaam en aantrekkelijk alternatief voor traditionele sloepen in Nederland, en het lijkt erop dat deze trend zich de komende jaren verder zal voortzetten.

Jachtwerf Reeuwijk

Wij willen elektrisch varen combineren met stijlvol ontworpen sloepen. Na de ontwikkeling van onze Sluiper 17, wilden we een luxe, ruime sloep ontwikkelen. Het werd de Sluiper 21 een ruime elegante spiegelsloep. Hiermee hebben we een snelle, zeer ruime, fluisterstille boot ontwikkeld, helemaal speciaal ontworpen om elektrisch te varen. Ons motto is en blijft ‘Stijlvol en Stil’, de Sluiper 21.